ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Termoizolační návleky - snížení energetických ztrát

Termoizolační návleky - snížení energetických ztrát

Snížení tepelných ztrát z technologických zařízení, která se obtížně izolují běžnými izolaterskými postupy (armatury, ventily, příruby a další) je možné dosáhnout použitím snímatelných termoizolačních návleků. Tyto návleky jsou schopny snížit energetické ztráty až o 80 % a zajistit tak provozu značné finanční úspory.

Termoizolační návleky se vyrábí na míru podle rozměrů konkrétních zařízení. Výhodou návleků je velmi snadná manipulace, kterou usnadňuje upevnění pomocí suchých zipů, tkanic nebo druků. Obsluha tak nepotřebuje k montáži ani sejmutí žádné speciální vybavení.

High-tech materiály na bázi skelného vlákna, ze kterých jsou návleky vyrobeny, se ani při mnohanásobné manipulaci nelámou a udržují stálé tepelněizolační vlastnosti v celé své ploše. Tyto materiály jsou vodě odolné, nehořlavé a odolávají i vysoce korozivním chemickým látkám. Materiály také neindukují statickou elektřinu (R˂ 10 -⁶Ω) a jsou tak vhodné i do prostřední s nebezpečím výbuchu (EX). U materiálu je možné zohlednit i požadavky na prostup tepla ze zařízení.

Příklad snížení energetické náročnosti armatury




 
Bez izolace S izolací
Teplota na povrchu 400 °C Teplota na povrchu 50 °C
Tepelná ztráta 24 MWh/rok Tepelná ztráta 1,9 MWh/rok
Ztráty 8 640 Kč/rok Ztráty 684 Kč/rok
Při ceně návleku 5 400 Kč a ceně 1 MWh zemního plynu 360 Kč je úspora 7 956 Kč za rok. Návratnost investice je 8 měsíců.

Další vlastnosti a výhody

Napište nám

Žlutě podtržená pole jsou povinná.

Naše zboží a služby nabízíme pouze na IČO. Minimální hodnota objednávky je 1 000 Kč.

+420 532 196 711

Po - čt: 7:30 - 16:00
Pá: 7:30 - 14:00

info@pokornyindustries.com

Rádi odpovíme na Vaše dotazy

Trnkova 2788/115

628 00 Brno, Česká republika